Kärleken till bakning

Ända sen jag började blogga har flera kommit fram till mig och frågat om jag har något utbildning inom bakningen. Vilket jag inte har. Men skulle mer än gärna vilja gå några utbildningar. Så har ni några förslag på bra utbildningar/kurser runt om sthlm så tas dom gladeligen emots :)
 
Men kärleken till bakning började redan som liten när man hjälpte farmor att baka, allt från pepparkakor till mjuka kakor, när man stod i köket med mamma och bredde ut fyllningen på bulldegen. För att inte nämna hur många gånger jag och min vän kom hem från skolan och plockade fram allt vi tyckte var gott ut skåpen och slängde ihop allt. Hahah många gånger blev det total katastrof, men vissa gånger vart vi faktikst riktigt nöjda!
 
När jag gick i högstadiet kunde jag sitta i timmar och stirra på bröllopstårtor. Vilka fantastiska konstverk dom kunde vara! Jag drömde mig bort i fantasins värld att en dag själv kunna göra en sådan.
 
Jag har i hela mitt liv älskat att äta, heheh. Så när jag blev tonåring och sötsugen som få, var jag ju tvungen att baka själv då ingen annan i familjen gjorde det. Så jag "ströbakade" lite här o där tills jag fick min sjukdom för två år sen när jag va 20, då slutade jag i stort sett helt att baka.
 
Men i april i år skulle morsan o farsan komma hem till Sverige igen efter att ha spenderat vinterhalvåret i Spanien. Jag ville då testa att göra en tårta, som en välkomstpresent. Tyckte då att en Sverigetårta skulle passa ypperligt. Och efter den så ville jag bara göra fler. Jag kände att jag hade potential till att utveckla mig. Så så fort jag fick tillfälle att baka en tårta gjorde jag det. Men jag kan lova er att jag höll på att bryta ihop många gånger, vet inte hur mycket jag slängt egentligen. Jag hatar när det inte är 100 %, är det 99 % så åker det i sopporna (om inte föräldrarna eller syrran hinner ta det innan)!
 
Jag började i den här vevan kolla runt på massa olika bakbloggar och googlebilder, och blev galet inspirerad. Jag ville också kunna göra så. Så jag började med att kolla på något recept eller en bild och försökte göra likadant med en touch av min egen stil. Så jag har kommit dit jag är idag genom att ha läst olika recept och jämfört, kollat bilder och försökt lärt mig olika tekniker, för att inte tala om hur många gånger jag provbakat i huvudet. 
 
Anledningen till att jag började blogga var ju dels för att hålla kolla på alla ändringar jag gjorde i recepten, eller ville göra nästa gång. Men även för att kunna se min utveckling. Och den hoppas jag verkligen fortsätter!
 
Jag har även alltid haft mål i bakningen, men det berättar jag mer om i ett annat inlägg ;)
 
 

Nu är jag tillbaka

Hej underbara människor som fortfarande kikar in på den här dammiga bloggen!
Jag skulle kunna skriva en hel novell om varför jag tagit ett uppehåll. Men besparar er den tiden och sammanfattar med, sjukdom, ingen ork, sjukhusbesök och när jag mått bra så har jag gjort så mycket som möjligt. Så bloggen halkade lite efter. Men tro inte för den skull att jag inte bakat hehehe. Så nu när ni har stirrat er blinda på min morotstårta, jag har en del nytt att visa er. Så håll utkik! RSS 2.0