Hallon- & vit chokladpannacotta

Efter att ha glidit runt på internet kom jag in på en tråd som ledde mig till gelésocker multi, vilket motsvarar gelatin. Jag hade aldrig hört talas om det så blev jättenyfiken på hur det var. Så jag tog en sväng till affären och satte sedan igång med att göra hallon- och vit chokladpannacotta.
Själva gelésockret var underbart så det kommer definitivt att användas igen. 
I receptet stod det att det var för 4 portioner men jag tyckte det blev för mycket av den vita chokladen, skulle vilja ha mera 50/50, så jag dubblade hallongelén i receptet.
Men smakerna däremot var det inget som helst fel på :) 
 
 
Hallon- & vit chokladpannacotta
6-8 port.
 
1/2 l hallon
1 dl hallonsaft
1 dl vatten
1 dl gelésocker multi
 
100 g vit choklad
3 dl grädde
1 dl gelésocker multi
 
Fördela hallonen i glasen. Koka upp saft, vatten och gelésockret. Häll upp i glasen och ställ i kylen för att stelna.
Lägg choklad, grädde och gelésocker i en kastrull och smält på svag värme. Låt sedan det koka i 30 sek. När det svalnat fördelar du det över hallongelén. Låt dem sedan stå i kylen tills dom stelnat.
Dekorera med citronmeliss och hallon.
 
 

Kommentarer
Postat av: sabina mammastårtor

det ser gott ut!!

2012-07-03 @ 11:05:19
URL: http://www.mammastartor.blogg.se
Postat av: Mary

Mumsigt det ser ut. Pannacotta är def en favorit!!

2012-07-03 @ 12:41:52
URL: http://madebymaryblogg.blogg.se
Postat av: Lisa - Kreativ bakning ♥

sv: Tack så jättemycket! Ja det gör jag med ;)

2012-07-04 @ 15:45:49
URL: http://muzicmecupcake.blogg.se
Postat av: mirran

mumsumums!!

2012-07-09 @ 18:56:30
URL: http://mariellestromberglovely.blogg.se
Postat av: Ellinor - elles baksidor

Tack så mycket hörrni! :)
Mary; Ja, det är helt underbart! Älskar det :D

2012-07-10 @ 23:28:23
URL: http://ellesbaksidor.blogg.se


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback