God vaniljkräm till tårtor

Personligen tycker jag att den här vaniljkrämen är mycket godare och bättre i konsistens till en tårta än den där man kokar grädde och vaniljstång. För tycker den påminner för mycket om vaniljvisp. Så om ni håller med mig bör ni testa den här.
 
Vaniljkräm
räcker till en 24 cm tårta
 
1 ½ dl mjölk
1 ½ dl grädde
2 äggulor
1 msk socker
1 msk potatismjöl
4 gelatinblad
2 dl grädde
2 tsk vaniljsocker
 
Blanda mjölk, grädde, äggulor, socker och potatismjöl i en kastrull och värm på svag värme under omrörning tills första bubblan syns. Ta bort från värmen och blötlägg gelatinbladen. Rör sedan ner gelatinet i den varma krämen. Ställ kastrullen i kallt vatten så att krämen kallnar. Rör då och då.
Vispa grädden och vaniljsockret fast. Rör ner grädden i krämen.
 
Sen är det bara att lägga på krämen på tårtan :)

Browniemuffins

För ett tag sen fick jag besök av Mirran, en gamal barndomsvän. Jag såg då min chans att baka något. Så vad passade inte bättre än att slänga ihop ett par browniemuffins tänkte jag med chokladsuget som höll på att ta död på mig.
Receptet kommer ifrån tidningen Buffé, och är egentligen en brownietårta där. Men det här receptet är underbart! Blev definitivt en favorit! Jag ställde in dom i kylen för att få dom sådär underbart hårt, krämigt chokladiga. Ni bara måste testa dom här! :)
 
 
 Browniemuffins
11 st
 
120 g mörk choklad
100 g smör
2 ½ dl socker
2 ägg
1 ½ msk vaniljsocker
1 krm salt
1 ½ dl mjöl
 
Grädde
Kakao
 
Sätt ugnen på 200 grader.
Smält choklad och smör i vattenbad. Ta från värmen. Tillsätt sockret och rör tills det är jämnt fördelat. Tillsätt äggen, ett i taget, och rör om. Tillsätt vaniljsocker och salt. Vänd ner mjölet.
Grädda mitt i ugnen ca. 10 min.
 
Jag föredrar att förvara dom i kylen, då dom blir mer krämiga då.
 
 
 
Ju krämigare dom är, desto mer kommer dom att sjunka ihop, och bilda ett hål i mitten. Men bli inte ledsen för det! Desto mer plats åt den goda fyllningen ;)

Chokladtårta


Jag är fortfarande chockad över att det verkligen är jag som har gjort denna skapelse. Jag överträffade verkligen mig själv här då det är min 9:e tårta jag någonsin gjort och min första chokladtårta.
Men efter många timmar på Google, affären, och i köket skulle Amanda äntligen få sin chokladtårta. Hon blev jätte glad, och alla andra som åt den också, så äntligen kunde jag pusta ut. Haha.
Fick bl.a. höra "Du skulle verkligen kunna sälja den här", "Den är ju gudomlig", "Att du alltid överträffar dig själv!" Åååå jag blir så glad! :D
 
Den bestod av chokladtårtbotten, vaniljkräm, mjölkchokladfluff, mörk chokladmousse och sedan dekorerad med ganache och grädde.
 
Den blev Väldigt mäktig och chokladig, skulle säkert räcka till 20 pers.
Recept på allt kommer att komma upp i senare inlägg, länkar då i orden här ovanför.
 
 Ihopsatt kvällen innan. En vacker dag ska jag lära mig skära bottnarna rakt, haha.
 
 
Dagen efter dekorerade jag med ganachen. För att den inte skulle rinna av la jag en mur av grädde. Hällde dock på den lite försent, då den redan hade börjat stelna. Därav mönstret.
 
 
Sen var det bara att gå lös med spritsen för att till sist dekorera med några blommor.
 
En glad Amanda.
 
Chocolate inception!

Inomhus picknick

I torsdags var jag som sagt iväg till KlarSynt butiken för att fika med deras supertrevliga personal. Så jag packade ner lite browniemuffins, dumlefluff och hemgjord flädersaft i kylväskan och begav mig mot Bålsta. Då dom var lika pratglada som jag, blev jag kvar där i fyra timmar.. Haha.
Så efter att ha ätit oss proppmätta, snackat en hel del och planerat in nästa fika då Hadjer skulle baka, som även hon älskar att baka, begav jag mig hemåt med ett leende på läpparna. Mycket lyckad dag :) 
 

Älskade blogg -_-

Jag vet inte hur många gånger jag hållit på att bryta ihop på den här bloggen, för det strular så mycket. Därför ligger inläggen fel och är även utsatta på fel datum. Syftar på dom två senaste inläggen. Men vi får väl ha överseende..

Idétorka

För första gången på länge, mycket länge, har jag idétorka. Noll i fantasi och kreativiteten skriker med sin frånvaro. Det hela handlar om att jag ska baka en tårta tills på fredag, och jag har verkligen ingen aning om varken hur den ska se ut eller vad den ska innehålla. Fick tack o lov hjälp av en vän idag som sa choklad. Så får köra på det! Men huuur?! Jag har aldrig gjort en sån, så har inget att relatera till heller. Jag älskar kontraster av färger, men hur lyckas jag med det..? Fan, jag som brukar ha bestämt hela tårtan innan jag ens har fått ett tillfälle att göra den. Brukar tom vakna mitt i natten och komma på något bra ang tårtan jag ska göra. Men icke den här gången..! PLUS att jag ska bjuda på fika på torsdag till den jätte trevliga tjejen i Klarsynt butiken i Bålsta. Bara för att hon är så trevlig! Och vad ska jag göra tills dess? Åherregud, vad det här spårar nu känner jag. Får spendera lite tid med min bästa vän - Google!! Sköt om er!


Älskade choklad

Efter mycket pustande och frustande kom jag fram till vad jag skulle baka. Det blir som sagt en chokladtårta med chokladtårtbotten, och sen ett försök till att få etapper i färgerna på innehållet (får se hur det går). Så det kommer bli vaniljkräm, mjölkchokladfluff och sen mörk chokladmousse. Ska sedan täcka den med chokladganache och grädde.
Sen blir det även browniecupcakes med det omtalade dumlefluffet, (som jag faktiskt inte testat, så det ska bli kul) till fikat imorgon.
 
 

Jordgubbstårta

När syster fyller år brukar hon alltid göra eller få en jordgubbstårta. Så även detta år. Men det här året fick jag stå för den, då min kära familj fått för sig att jag är duktig på det.. Så det var ju bara att sätta igång och försöka leva upp till deras förväntningar (och mina).
 
Jordgubbstårta:
Ljus tårtbotten (recept kommer senare)
Mosade jordgubbar 
Vaniljsås (recept kommer senare)
 
Dekorerad med:
Grädde
Jordgubbar
 
Smått orolig för om jag skulle få plats med min garnering. Men det gick med nöd och näppe :)
 
Jag la på jordgubbarna kvällen innan, vilket inte var jätte bra, då dom blev lite ledsna under natten.. Men men.
 
 
Tadaa! En jordgubbstårta!
Jag fick lite smått panik när jag insåg att grädden på sidan var grynig, vilket syns på bilden. Så jag ville slita bort allt och göra om med ny grädde. Men morsan hindrade mig då syster skulle komma alldeles snart. Och lika bra var väl det ;) 
 

Gaaaaaahh!!

Efter att ha försökt publicera ett inlägg nu i över 3 ½ timme, utan framgång, då det innehåller hela fyra stycken bilder (!!) går jag och dör lite! Bättre lycka imorgon..!

Lycka kommer till den som bakar

Gissa vad som står på kvällens agenda..? ;)


Ligger efter

Det är precis det jag gör, ligger efter med att blogga om allt jag bakat. Jag som är sjukskriven kan man ju fråga sig vad jag gör om dagarna.. Men om det inte vore så sjukt struligt att lägga upp bilder så skulle det nog gå fortare. Men som sagt, jag har en del att visa er :)


Kvällens skörd

Efter att ha fått smått panik då jag insåg att jag gjort mitt gamla vanliga misstag, ska dubbla en sats men glömmer det på vissa saker när jag ska handla..! Så kom hem och insåg att jag inte kunde göra dubbel sats daimbiskvier. Tack o lov hade jag köpt blåbär som jag var sugen på att göra något med. Så det slutade med att jag till slut fick hela sex stycken sådana, varför tar jag nästa gång :) Ska även slänga in recepten och flera bilder då. Men här kommer bilder på blåbärsbiskvierna.


Bakning på g :)

Kvällen till ära blir det lite daimbiskvier, blåbärsbiskvier och jordgubbscheesecakeglass (bloggens längsta ord!!). Så kvällen är räddad :)


Mer bakverk åt folket

Det bästa med mor/farföräldrar är att dom alltid bjuder på fika när man kommer. Jag vill också blir så när jag blir gammal! Ta fram och tina ett par bullar ur frysen så fort man får besök.
Fast känner jag mig själv rätt kommer det nog bli så redan när jag flyttar till eget. Finns som sagt en anledning till att jag kallas Elletant.. Hehe

Bjuder på en bild på mig och kärleken.

Hallon- & vit chokladpannacotta

Efter att ha glidit runt på internet kom jag in på en tråd som ledde mig till gelésocker multi, vilket motsvarar gelatin. Jag hade aldrig hört talas om det så blev jättenyfiken på hur det var. Så jag tog en sväng till affären och satte sedan igång med att göra hallon- och vit chokladpannacotta.
Själva gelésockret var underbart så det kommer definitivt att användas igen. 
I receptet stod det att det var för 4 portioner men jag tyckte det blev för mycket av den vita chokladen, skulle vilja ha mera 50/50, så jag dubblade hallongelén i receptet.
Men smakerna däremot var det inget som helst fel på :) 
 
 
Hallon- & vit chokladpannacotta
6-8 port.
 
1/2 l hallon
1 dl hallonsaft
1 dl vatten
1 dl gelésocker multi
 
100 g vit choklad
3 dl grädde
1 dl gelésocker multi
 
Fördela hallonen i glasen. Koka upp saft, vatten och gelésockret. Häll upp i glasen och ställ i kylen för att stelna.
Lägg choklad, grädde och gelésocker i en kastrull och smält på svag värme. Låt sedan det koka i 30 sek. När det svalnat fördelar du det över hallongelén. Låt dem sedan stå i kylen tills dom stelnat.
Dekorera med citronmeliss och hallon.
 
 



RSS 2.0