Hello Kitty tårta

 
När Lovisa (mitt förra bonusbarn) skulle ha sitt 5 års kalas ville hon att jag skulle göra tårtan då också. Men den här gången fick jag fria händer. Så eftersom hon älskade Hello Kitty så var ju utseendet givet! Kollade en del på andra Hello Kitty tårtor, men tyckte att dom flesta såg så tråkiga och stela ut när dom var gjorda i sugarpaste. Plus att jag inte hade någon som helst erfarenhet av det. Så jag spritsade den med grädde för att få den mera levande och lekfull.
 
Består av:
Ljusa bottnar (gjort själv)
Vaniljkräm (gjort själv)
Hallonmousse (köpt på påse)
Spritsad med grädde
Godis
 

Hjärttårtan

 
När mitt förra bonusbarn skulle fylla 5 år förra året ville hon att jag skulle baka en tårta som smakade jordgubbsglass och hade formen som ett hjärta. Så vad gör man inte för dom små liven..
Såhär i efterhand hade jag hellre sett att jag skurit ut hjärtat själv, än använt mig av en hjärtform när jag inte ens gillade formen. Men men. 
Har "tyvärr" bara en bild på den här, då jag blev så missnöjd med den. 
 
Består av:
Ljusa bottnar (gjort själv)
Hallonmousse (köpt på påse)
Vaniljkräm (gjort själv)
Spacklad med grädde
Vit choklad
Geléhjärtan
Frysta jordgubbar (en mycket dum idé då det bara var snyggt sålänge dom fortfarande var frysta. Alltså inte alls länge, höhö)
 
 
 

Rösta på mina cupcakes

Jag har många gånger halkat in på Miss cupcake och funderat på att vara med och tävla någon gång. Men dels hade jag inget att tävla med plus att jag insåg att jag inte skulle ha en chans mot alla underbara kreationer. Men idag kom ett nytt tema i tävlingen, Grabbigt. Då slog tanken mig att mina Mercedes-cupcakes jag gjorde till farsan för några veckor sen är rätt grabbiga. Så tänkte att, va fan nu kör jag! Det får bära eller brista! 
Så SNÄLLA gå in och rösta på dom om ni tycker om dom! Det vore helt underbart om dom fick sig lite röster!
 
Ni röstar genom att gå in på länken här under och sen trycka på rösta.
http://misscupcake.se/sv/node/1598
 

Sverigetårtan

 
Den tårtan gjorde jag i april förra året till mina föräldrar som kom hem igen efter att ha varit i Spanien över vintern.
 
Den här tårtan var det första jag bakade igen efter att jag fick min sjukdom där jag blir tillfälligt förlamad emellanåt. Så efter den här tårtan har bakning blivit en stor del av mitt liv då det var/är mitt sätt att kunna ta tillbaka kontrollen över min egen kropp. Att någorlunda kunna bestämma vad jag ville göra, hur jag ville göra det och framför allt att jag slapp röra mig så mkt (vilket orsakade mina anfall) och att jag kunde vara inomhus ifall jag skulle bli dålig. Den fick mig även att inse hur kul det var att göra tårtor och spritsa, så jag kände på en gång att jag ville utvecklas och göra många fler tårtor!
Så den här tårtan betyder så oerhört mycket för mig!
 
Består av:
Ljusa bottnar (gjorde själv i en brödform)
Kompott på inkokta päron (gjorde själv)
Vit chokladmousse (gjorde själv)
Spritsad med färgad grädde (karamellfärg)
 
 
 
 

Explosionstårta

 
Den här tårtan gjorde jag till en vän som fyllde 19 år. 
 
Består av:
Ljus tårtbotten (köpt)
Marsansås (köpt)
Chokladmousse (köpt)
Spacklad med grädde
Täckt med marsipanlock (köpt)
Chokladflisor (gjorde själv)  (Var redan på den tiden skadad att utseendet talade för smaken!)

Dekorera med grädde

Jag har märkt att grädde med 40 % fetthalt är mycket svårare att få perfekt när man ska spritsa jämfört med 36 %. För jag upplever att den är för lös och sen när man tycker att den är bra så grynar den sig lätt när man spritsar ut den. Den får även lättare "jack" i spritskanterna, vilket jag är allergisk mot! Jag vill ha en rak och fin kant hela vägen. Tycker även att den 36 -procentiga upplevs mer vitare och klarare jämfört med den 40 -procentiga. Men det kan vara jag som gör fel också.. Isåfall, hjälp mig! 
 
Här ser man rätt tydligt det jag försökte förklara. 
Strecken runt om är grädde med 40 % och virvlarna uppepå är 36 -procentig.
Rätt stor skillnad om ni frågar mig.
Så när det gäller att spritsa så kommer jag nog bara använda mig av 36 -procentig, men i allt annat 40 -procentig, då jag anser att äkta råvaror är det absolut bästa!

Prinsesstårta

 
Min absolut första tårta. Gjorde den till min 19-års dag.
 
Består av:
Ljus tårtbotten
Hallonsylt (köpt)
Marsankräm (köpt)
Spaklad med grädde
Täckt med marsipanlock (köpt)
Rosorna gjorde jag själv av färgad köpt marsipan
 
 

Mina tårtor i bilder

Jag har skapat en kategori som heter Mina tårtor - bilder. Där kommer jag lägga ut alla tårtor jag gör. Del för att själv lätt kunna se min utveckling och sen för er om ni vill ha inspiration, så är allt samlat på ett ställe. Tyvärr saknar jag bilder på två st tårtor då min mobil har totaldött och tog bilderna med sig i graven.

Banan- och chokladkaka

Övermogna bananer har vi nog alla råkat ut för, mig hände det för bara några dagar sen. Dom där fläckiga, bruna bananerna som bara ligger där och inte tilltalar någon. OM man inte heter Ellinor Löf! För då är dom guld värda! För övermogna bananer, eller precis när dom håller på att bli det, det är då dom avger som mest smak och är perfekta att baka med.
Så istället för att skicka dom i soporna slängde jag ihop ett eget recept. 
 
Du behöver:
 
50 g smör
2 ägg
1 dl socker
1.5 dl mjölk
2.5 dl mjöl
2 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
3 stora eller 4 små bananer
50 g choklad
 
Ev. lite smält choklad till dekoration
 
Sätt ugnen på 175 grader.
Smält smöret och låt det svalna lite.
Vispa ägg och socker poröst.
Blanda mjölken i det smälta smöret och häll i äggvispet.
Blanda mjöl, bakpulver och vaniljsocker och blanda försiktigt ner det i smeten.
Mosa bananerna och grovhacka chokladen.
Häll smeten i en smord och bröad form.
Fördela bananerna och chokladen över smeten och tryck ner det lite lätt.
Grädda i nedre delen av ugnen i ca. 50 min. Den ska släppa från formen om man skakar på den lätt.
Låt den svalna något innan den stjälps upp.
 
 
Precis innan den åkte in i ugnen.
 
La smält choklad i en tjockare fryspåse och klippte av ena hörnet. Sen ringlade jag det bara över. Snabbt, enkelt och mer tilltalande. 
 
 
 

Smöra och bröa formar

Något jag alltid funderat på är det här med "smöra och bröa formen". När jag var yngre använde jag mig alltid av ströbröd. Dels för att det stod så i recepten (om jag inte missminner mig helt) men främst för att mamma och farmor alltid hade gjort så. Så det var ju det enda rätta då!
Men jag har aldrig riktigt gillat själva smaken av ströbröd. Sen tyckte jag det tog överhand över hela kakan. Så när jag gjorde min första tårtbotten insåg jag att jag var tvungen att hitta en ersättare till det inte omtyckta ströbrödet. Så efter mycket funderande och kollandes runt på internet kom jag fram till att testa mannagryn. 
Och vilken skillnad!
Sen dess har jag alltid använt mannagryn så fort jag bröar en form.
Men eftersom jag är som jag är så slutade jag inte där! För jag ville se om det gick att använda något annat istället, för att få bort den där bröade kanten. Och nu har jag hittat min kärlek! Tror faktiskt inte det kan bli så mycket bättre. Äntligen smakar kanten som själva kakan och inte något bröigt knaster.
Hemligheten... Mjöl!! 
 
Här är en tårtbotten där jag använde mig utav mannagryn. Fördelen med mannagryn är om man vill ha den där bröiga "hårda" kanten. Tex om man gör en tosca. Eftersom mannagrynet är väldigt mild i smaken jämfört med ströbröd. 
 
Men vill ni att kakan ska vara precis som den är, tex vid en tårtbotten, rekommenderar jag alla gånger att testa mjöl eftersom det inte avger någon smak heller, plus att kakan släpper finfint ur formen.RSS 2.0