Chokladbollar med vit choklad

 
Jesper har sedan en tid tillbaka bestämt sig för att han skulle få rosa chokladbollar av mig. Så när han kom och hälsade på för någon dag sen tyckte jag att det var läge att ge honom dom. Då det var första gången jag färgade kokos och pärlsocker ville jag testa göra i svart också. Men som ni ser blev dom blå istället (hade i för mkt vatten) så jag blandade ut dom med vitt pärlsocker och la i blå/vita formar istället.
 
* Vill ni som jag lägga chokladbollarna i formar, rekommenderar jag att göra det precis innan servering. Då dom expanderade i kylen, vilket syns på bilden. Speciellt dom rosa! -_-
 
Du behöver:
  •  

100 g smör (rumsvarmt)
1 dl socker
3 dl havregryn
2 msk kakao
2 tsk Oboy
1 tsk vaniljsocker
1 msk kallt kaffe
3 bitar vit choklad (Marabou) 
Kokos/Pärlsocker
 
Rör smör och socker poröst.
Mal havregrynen.
Tillsätt övriga ingredienser förutom chokladen och rör ihop.
Riv chokladen grovt och vänd ner.
Forma till bollar och rulla i kokos eller pärlsocker.
Låt stelna i kylen.
 
 

Färga kokos och pärlsocker

 
Du behöver:

Kokos och/eller pärlsocker
Färg tex. hushållsfärg eller pastafärg
Plastpåse
Lite vatten
 
Häll i färgen och lite vatten i en plastpåse. Ta inte för mkt vatten då simmar dom bara runt (som mitt svarta kokos gör hehe). Häll sedan i önskad mängd kokos eller pärlsocker och skaka ordentligt. 
Lägg upp det på hushållspapper så det kan suga upp det överflödiga vattnet. Om ni nu råkade ha i för mkt vatten så kan ni behöva byta pappret. Sen är det klart att använda. Plättlätt! 
 
* Kokos tar mycket lättare upp färgen än vad pärlsocker gör.
 

Nu uppstår jag från dom döda

Ja, jag vet! Jag har vart KASS när det kommer till bloggandet. Men har hela tiden haft den i åtanke när jag bakat. Så har fotat en hel det. Och ser verkligen fram emot att få visa er allt. Speciellt hur jag utvecklats gällande tårtor! Så nu är det dags för mig att komma tillbaka hit på riktigt! Eller vad säger ni? :)RSS 2.0