Snickerdoodles

 
Ni MÅSTE testa dom här!! Det bara är så!
Jag hade aldrig hört talas om dom, ännu mindre smakat dom. Så när en kompis föreslog att jag skulle baka dom gick jag fort som ögat in på Google för att se vad det var. Och inte innehöll dom Snickers inte Heheh x)
Men då 99% av recepten var amerikanska fick jag göra mitt eget recept. 
Tur att jag aldrig ätit dom tidigare så jag inte kunde jämföra haha! Däremot skulle dom spricka på ytan. Men icket..! Någon som vet varför mina inte gjorde det? 
 
Det godaste var nog att dom blev krispiga längst ut och sen mjuksega inuti. Åh, jag älskade dom verkligen!! För att inte tala om hur gott det luktade när dom gräddades! Det är något speciellt med kaneldoft! 
 
Om ni har ätit snickerdoodles förut och testar mitt recept får ni jättegärna säga vad ni tyckte!!! Som sagt, jag har ingen aning om dom ska va sådär hahaha! Men sjukt gott blev det iaf ;)
 
Snickerdoodles 
ca. 50 st
 
200 g smör (rumstempererat)
300 g socker            
2 stora ägg 
 
350 g vetemjöl
2 tsk bakpulver           
1 krm salt 
1 tsk vaniljsocker
 
"Garnering"
2 msk socker 
2 msk kanel        
 
Sätt ugnen på 200 grader. (175 om det är varmluft.)
Vispa smör, socker och ägg poröst. 
Blanda dom torra ingredienserna för sig. 
Rör ihop allt till en smidig deg. 
Blanda sockret och kanelen. 
Rulla små bollar, stora som köttbullar, och täck med kanelsockret. 
Lägg på bakplåtspapper med mellanrum mellan kakorna (dom flyter ut en del) och platta till lite lätt. 
Grädda mitt i ugnen i ca 10 minuter.
 
Ta bort dom från plåten direkt och låt svalna på galler. 
Förvaras bäst i plåtburk. 
 
 
Precis innan gräddningen. 
 
 
 



RSS 2.0