Browniemuffins
För ett tag sen fick jag besök av Mirran, en gamal barndomsvän. Jag såg då min chans att baka något. Så vad passade inte bättre än att slänga ihop ett par browniemuffins tänkte jag med chokladsuget som höll på att ta död på mig.
Receptet kommer ifrån tidningen Buffé, och är egentligen en brownietårta där. Men det här receptet är underbart! Blev definitivt en favorit! Jag ställde in dom i kylen för att få dom sådär underbart hårt, krämigt chokladiga. Ni bara måste testa dom här! :)
Browniemuffins
11 st
120 g mörk choklad
100 g smör
2 ½ dl socker
2 ägg
1 ½ msk vaniljsocker
1 krm salt
1 ½ dl mjöl
Grädde
Kakao
Sätt ugnen på 200 grader.
Smält choklad och smör i vattenbad. Ta från värmen. Tillsätt sockret och rör tills det är jämnt fördelat. Tillsätt äggen, ett i taget, och rör om. Tillsätt vaniljsocker och salt. Vänd ner mjölet.
Grädda mitt i ugnen ca. 10 min.
Jag föredrar att förvara dom i kylen, då dom blir mer krämiga då.
Ju krämigare dom är, desto mer kommer dom att sjunka ihop, och bilda ett hål i mitten. Men bli inte ledsen för det! Desto mer plats åt den goda fyllningen ;)
Kommentarer
Postat av: Siri
Elle! Du har en gåva <3 Grym du är och hoppas jag blir bjuden någon gång hihi
Svar:
Ellinor Löf
Postat av: Maria K
Gjorde dessa till ett kalas i helgen blev mycket omtyckta!
Svar:
Ellinor Löf
Trackback