Kort info :)

Mitt namn är Ellinor Löf, född 1990 och bosatt i Häggeby utanför Stockholm.
Jag har alltid varit intresserad av bakning, men det är nu på senaste tiden som jag börjat inse hur mycket jag älskar det. Kom på mig själv med att spendera stor del av fritiden till att söka efter inspiration till mitt nästa bakverk vart jag än var; på nätet, i matbutiken, i naturen aa i stort sett överallt! Så efter att vänner har tjatat i flera år på att jag ska börja blogga, så fick dom tillslut som dom ville. Så Enjoy, och lämna mer än gärna en kommentar :)
Mitt namn är Ellinor Löf, född 1990 och bosatt i Häggeby utanför Stockholm.
Jag har alltid varit intresserad av bakning, men det är nu på senaste tiden som jag börjat inse hur mycket jag älskar det. Kom på mig själv med att spendera stor del av fritiden till att söka efter inspiration till mitt nästa bakverk vart jag än var; på nätet, i matbutiken, i naturen aa i stort sett överallt!
Så efter att vänner har tjatat i flera år på att jag ska börja blogga, så fick dom till slut som dom ville.
Så Enjoy, och lämna mer än gärna en kommentar :)

Sverigetårta

Då mamma och pappa skulle komma hem från Spanien såg jag min chans att baka en tårta. Och vad passade inte bättre än en Sverigetårta tänkte jag. Sagt och gjort! Då min fantasi alltid vill överträffa mig själv ville jag ha både formen och färgen som Sverige. Så efter lite rotandes i köket om vilken form jag skulle använda var jag i full gång.
Det blev en tårta med vit chokladmousse och päronkompott.
 
Botten gjordes i en brödform

 
 
Sen var det bara att gå loss med kniven och skära ut mönstret. Och till sist lägga i lagrena och spritsa allt.
 

 
 

 
 
 

 
 
Sverigetårtan!

 
Min kamera håller på och ge upp, därav dom inte alltför rättvisa bilderna. Men men..
Så.. Vad tycks? :)RSS 2.0