Carstårtan

 
När en kompis son skulle fylla 1 år ville hon att jag skulle göra en liggande Carstårta i sugarpaste. Självklart ville jag ju hjälpa till. Så efter lååång tids planerande över hur jag skulle lyckas få den både liggande och trovärdig, blev den tillslut som jag tänkte mig. Fast min mentala bild var inte lika "krockad i fronten" heheh. Dom där hemska vecken alltså..! Men ändå rätt nöjd då det blev dom enda vecken eftersom jag bara hade täckt en tårta tidigare, min banan och chokladtårta. 
 
Består av:
Ljusa bottnar (gjorde själv)
Vaniljkräm (gjorde själv)
Päronsmörkräm (gjorde själv)
Dekorerad med: 
Sugarpaste (den blåa, gula och svarta färgade jag själv)
 
 
Använde ett glas som mall till däcken då mina jag gjorde på fri hand påminde mer om misshandlade ägg än runda hjul hehe.
 
 
 
 
 
 

Stakettårtan

 
När Mirran fyllde år tyckte hon att jag skulle få äran att baka hennes tårta. Och självklart ville jag ju göra det! Även hon ville ha med chokladsmak. Och eftersom jag hade sett så många som hade gjort ett staket av Fingerskex runt tårtan ville jag också testa det, då jag tycker det är så vackert. Och gott för den delen också. Men utssendet blev inte alls som jag hade tänkt mig. För min tanke var att ha staketet av kexen och sen fylla upp med hennes favoritgodis, pluppar, ovanpå och sen knyta ett sidenband runtom. MEN självklart så fanns inte dom godisarna när jag behövde dom som mest. Så det var bara att tänka om! 
Som ni ser så var jag tvungen att korta av kexen då jag var väldigt noga med att tårtan inte skulle bli högre än kexen. Då det skulle se katastrof ut. Men det gick ju vägen tillslut. Ack den som ger sig!
 
Består av:
Ljusa bottnar (gjorde själv)
Vaniljkräm (gjorde själv)
Mjölkchokladfluff (gjorde själv)
Dekorerad med:
Chokladganache (gjorde själv)
Grädde
Fingerskex
Rosor & blad
 
 
 
Måste säga att det kändes rätt nice att se sin tårta i en riktigt tårtkartong. En vacker dag kanske jag har mina egna kartonger.. Who knows :)

Chokladtårtan

 
Den här tårtan gjorde jag till en väns födelsedagsfirande förra sommaren. Hon ville ha en med chokladsmak. Eftersom jag är som jag är så ville jag försöka göra nyanser av färger på lagrena, så att den var vacker när man skar i den. Kände att jag tog lite vatten över huvudet då jag aldrig ens hade gjort en chokladbotten. Men vad gör man inte för sina vänner :) Så efter att ha spenderat lååång tid på internet och resonerat med mig själv blev det till slut en chokladtårta.
 
Består av: 
Chokladbotten (gjorde själv)
Vaniljkräm (gjorde själv)
Mjölkchokladfluff (gjorde själv)
Mörk chokladmousse (gjorde själv)
Dekorerad med:
Chokladganache (gjorde själv)
Grädde
Blommor
 
 
 
 
 
 

Jordgubbstårtan

 
Den här gjorde jag förra sommaren till syrrans födelsedag. Tyvärr skar jag upp och la på jordgubbarna några timmar innan den skulle serveras. Så dom satte sig lite plus att bladen blev fula och tråkiga som ni ser på bilden. Så nästa gång lägger jag på dom precis vid serveringen, så dom inte står i kylen innan. Men däremot ser man skillnad på min spritsteknik på topparna jämfört med min förra tårta. Så det tar sig allt! :D
 
Består av:
Ljusa bottnar (gjorde själv)
Rårörda jordgubbar
Vaniljkräm (gjorde själv)
Dekorerad med:
Grädde
Jordgubbar
 
(Ägget var bara för att visa en kompis hur trångt det var.)
 
 
 

Brownie-hallonmoussetårtan

När jag och syrran var ute på hundpromenad i somras frågade hon om jag kunde baka något. Självklart gick jag med på det eftersom jag ville öva på att spritsa då jag bara hade använt min sprits två gånger tidigare. (Man ser på topparna av grädden att jag är ny, då vissa är avkapade..) Fast i ärlighetens namn så hade jag nog inte tackat nej till att baka ändå hehehe.
Så efter att ha bläddrat i lite tidningar och handlat så stod den här klar några timmar senare. En helt vanlig sommardag i mitt liv helt enkelt ;)
 
Består av:
Browniebotten (gjorde själv)
Hallonmousse (gjorde själv)
Dekorerad med:
Färska hallon
Grädde
Citronmeliss
Blommor (?)
 
 

Banan-Chokladtårtan

 
Tyvärr enda bilden jag har på den här tårtan då dom andra finns på min döda mobil. Lite segt för vore kul att kunna visa hur den såg ut från början. Men men.
Den här tårtan gjorde jag iaf till min 22-årsdag. Jag hade läst om marshmallowfondant och ville absolut testa det. Sen ville jag testa kombinationen banan och choklad eftersom tårtan jag hade på min 18-årsdag innehöll det och den var sjuuukt god. Försökte mig även på att modellera en banan. Första tårtan där jag gjorde allt själv också.
 
Består av:
Ljusa bottnar (gjorde själv)
Banan (mosad)
Mjölkchokladfluff (gjorde själv)
Spacklad med chokladsmörkräm (gjorde själv)
Dekorerad med marshmallowfontant (gjorde själv)
Choklad
 RSS 2.0