Banan- och chokladkaka

Övermogna bananer har vi nog alla råkat ut för, mig hände det för bara några dagar sen. Dom där fläckiga, bruna bananerna som bara ligger där och inte tilltalar någon. OM man inte heter Ellinor Löf! För då är dom guld värda! För övermogna bananer, eller precis när dom håller på att bli det, det är då dom avger som mest smak och är perfekta att baka med.
Så istället för att skicka dom i soporna slängde jag ihop ett eget recept. 
 
Du behöver:
 
50 g smör
2 ägg
1 dl socker
1.5 dl mjölk
2.5 dl mjöl
2 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
3 stora eller 4 små bananer
50 g choklad
 
Ev. lite smält choklad till dekoration
 
Sätt ugnen på 175 grader.
Smält smöret och låt det svalna lite.
Vispa ägg och socker poröst.
Blanda mjölken i det smälta smöret och häll i äggvispet.
Blanda mjöl, bakpulver och vaniljsocker och blanda försiktigt ner det i smeten.
Mosa bananerna och grovhacka chokladen.
Häll smeten i en smord och bröad form.
Fördela bananerna och chokladen över smeten och tryck ner det lite lätt.
Grädda i nedre delen av ugnen i ca. 50 min. Den ska släppa från formen om man skakar på den lätt.
Låt den svalna något innan den stjälps upp.
 
 
Precis innan den åkte in i ugnen.
 
La smält choklad i en tjockare fryspåse och klippte av ena hörnet. Sen ringlade jag det bara över. Snabbt, enkelt och mer tilltalande. 
 
 
 

Kommentarer
Postat av: Anonym

gott önskar din Emma

Svar: Tack hjärtat!
Ellinor Löf

2013-04-13 @ 12:49:08


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback