Smöra och bröa formar

Något jag alltid funderat på är det här med "smöra och bröa formen". När jag var yngre använde jag mig alltid av ströbröd. Dels för att det stod så i recepten (om jag inte missminner mig helt) men främst för att mamma och farmor alltid hade gjort så. Så det var ju det enda rätta då!
Men jag har aldrig riktigt gillat själva smaken av ströbröd. Sen tyckte jag det tog överhand över hela kakan. Så när jag gjorde min första tårtbotten insåg jag att jag var tvungen att hitta en ersättare till det inte omtyckta ströbrödet. Så efter mycket funderande och kollandes runt på internet kom jag fram till att testa mannagryn. 
Och vilken skillnad!
Sen dess har jag alltid använt mannagryn så fort jag bröar en form.
Men eftersom jag är som jag är så slutade jag inte där! För jag ville se om det gick att använda något annat istället, för att få bort den där bröade kanten. Och nu har jag hittat min kärlek! Tror faktiskt inte det kan bli så mycket bättre. Äntligen smakar kanten som själva kakan och inte något bröigt knaster.
Hemligheten... Mjöl!! 
 
Här är en tårtbotten där jag använde mig utav mannagryn. Fördelen med mannagryn är om man vill ha den där bröiga "hårda" kanten. Tex om man gör en tosca. Eftersom mannagrynet är väldigt mild i smaken jämfört med ströbröd. 
 
Men vill ni att kakan ska vara precis som den är, tex vid en tårtbotten, rekommenderar jag alla gånger att testa mjöl eftersom det inte avger någon smak heller, plus att kakan släpper finfint ur formen.

Kommentarer


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback