God vaniljkräm till tårtor

Personligen tycker jag att den här vaniljkrämen är mycket godare och bättre i konsistens till en tårta än den där man kokar grädde och vaniljstång. För tycker den påminner för mycket om vaniljvisp. Så om ni håller med mig bör ni testa den här.
 
Vaniljkräm
räcker till en 24 cm tårta
 
1 ½ dl mjölk
1 ½ dl grädde
2 äggulor
1 msk socker
1 msk potatismjöl
4 gelatinblad
2 dl grädde
2 tsk vaniljsocker
 
Blanda mjölk, grädde, äggulor, socker och potatismjöl i en kastrull och värm på svag värme under omrörning tills första bubblan syns. Ta bort från värmen och blötlägg gelatinbladen. Rör sedan ner gelatinet i den varma krämen. Ställ kastrullen i kallt vatten så att krämen kallnar. Rör då och då.
Vispa grädden och vaniljsockret fast. Rör ner grädden i krämen.
 
Sen är det bara att lägga på krämen på tårtan :)

Kommentarer


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback