Jordgubbs- och persikopaj

Gjorde den här pajen ikväll (jag vet, jag blir också imponerad av att jag bloggar samma dag, hehe!).
Den blev riktigt god faktiskt. Inte sådär supersöt som vissa pajer kan vara. Däremot tog persikorna lite överhand. Så nästa gång ska jag experimentera fram rätt mängd på både jordgubbarna och persikorna. Såhär på rak arm skulle jag gissa på 0,7 L jordgubbar och två persikor för att få en mer 50/50 fördelning.
Men jag skriver ut receptet som jag gjorde så får ni bestämma hur ni vill göra.
 
Jordgubbs- och persikopaj 
 
Pajbotten och täcke 
3 dl mjöl
1 dl socker
1 tsk vaniljsocker
150 g smör, kallt
1 citron, finrivet skal
 
Fyllning 
½ L jordgubbar
3 persikor
2 msk socker
1 tsk vaniljsocker
1 tsk potatismjöl
 
Sätt ugnen på 225 grader.
Blanda mjöl, socker och vaniljsocker i en matberedare. 
Tärna smöret och rör ner. Kör tills allt är blandat.
Klä en pajform på ca 24 cm med hälften av smulorna.
Grädda mitt i ugnen ca 7 min.
 
Snoppa och skär jordgubbarna och persikorna i bitar och blanda med socker, vaniljsocker och potatismjöl.
Ta ut pajen och sänk temperaturen till 200 grader.
Blanda ner citronskalet i smulorna.
Fyll pajen med frukten och täck med smulorna.
Grädda i ca 25-30 min på nedersta falsen i ugnen.
 
Servera med vaniljglass eller vaniljsås.
 
 
 
Då det var så varmt i köket när jag bakade hann smöret bli varm, därav mina klumpar. Inget smultäcke här inte ;) Men klumptäcke funkade utmärkt det med! :P
 
 
 

Jordgubbar

Jag älskar jordgubbar! Så när pappa sa att det fanns billiga jordgubbar vid kokosbollskiosken tog det inte lång tid innan jag satte näsan i massa jordgubbsrecept. Hittade en hel del jag ville göra. Så det var bara att gasa iväg till Litslensrondellen.
Gissa vad dom kostade..? 15:- ask!! Galet!! Så tog 10 st hehehe så nu jäklar ska det bakas! :D


Macarons som dekorering?!

Jag förstår verkligen inte grejen med att dekorera sina tårtor och cupcakes med macarons! Och jag ser det överallt!  Är det bara jag som tycker att det är som att sätta en Ferrari ovanpå en Dodge? Det går liksom inte ihop! Så varför..?
 
Snodde några bilder från Google för att visa. 
 
 
 
 
 
 
 
Whyyyyyy???
Min sista undran, hur skär man ens en tårta med macarons? Som den med hallon på. Petar man bort dom och ger dom/den snällt till hen efter en eller tar man den själv, eller skär man mitt i..? 
Fan nu kommer jag grubbla på det här länge! 
 
(Sorry för att bilderna är olika storlekar. Skriver från paddan nu och vet inte hur man ändrar hehe. Så fixar det när jag sätter mig vid datorn. Tills dess får ni stå ut :) )
 
 
 
 
 



RSS 2.0