Hallonmousse

Den här hallonmoussen är både snabb och enkel att göra. Och den gör sig jättebra i tårtor, speciellt med chokladbottnar. 
Receptet räcker till ett lager eller 5-6 portioner. 
 
Hallonmousse
3 gelatinblad
225 g hallon
0,75 dl socker
3 dl grädde
 
Lägg gelatinbladen i blöt i 5 min. 
Koka hallon och socker några minuter i en kastrull tills alla hallon smällt. 
Sila bort kärnorna. 
Krama ur vattnet från gelatinbladen och smält dom i hallonpurén. 
Vispa grädden (tänk på att inte vispa allt för hårt då gelatinet ska ner). 
När hallonpurén svalnat vänd ihop med grädden och ställ i kylen tills det stelnat. 

Kommentarer


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback