Morotskaka

 
När jag och en kompis var och fikade på Café 60, fick jag syn på deras morotskaka/tårta som var så oerhört vacker och ståtlig. Jag var bara tvungen att testa göra en sån själv! Sagt och gjort. När jag öppnade kylen och fick se morötterna ligga där kunde jag inte hålla mig längre! Hehe
 
Receptet kommer från Leila, men jag hade även i solrosfrön för att få lite tuggmotstånd.
Till en tårta behövs det 2 st morotskakor och 3 satser av frostingen.
 
Morotskaka 
1 st
 
3 ägg
3 dl socker
3 dl mjöl
1 tsk vaniljsocker
3 tsk bakpulver
1 ½ tsk malen kanel
1 tsk malen kardemumma
½ tsk malen ingefära
2 msk solrosfrön
1 nypa salt
1 ½ dl solrosolja
4 ½ dl rårivna morötter
 
Cream cheese frosting  
60 g mjukt smör
4 dl florsocker
1 tsk vaniljsocker
1 lime - skalet
100 g philadelphiaost
 
Vispa ägg och socker riktigt vitt och fluffigt. Blanda alla torra ingredienser i en bunke och vänd sedan ner det. Tillsätt oljan och morötterna.
Häll smeten i en smord och bröad springform. Grädda i mitten av ugnen i ca 55 min. Den ska inte vara kladdig när du tar ut den.
Gör nästa morotskaka och låt dom svalna helt.
Vispa under tiden ihop alla ingredienser till frostingen. Dela morotskakan på mitten och bred på ett tunt lager av frostingen, lägg på nästa del osv. Tänk på att lägga ungefär lika mycket frosting mellan lagrena då det syns tydligt när man skär i den sen.
Låt med fördel stå kallt en bra stund innan den skärs upp i bitar, då blir dom vackra linjerna skarpare. 
 
Jag var lite för otålig då jag skar upp den så fort den var klar. Och som ni ser så syns inte linjerna jätte bra. Så vilken tur att jag var otålig, annars hade jag inte lärt mig det ;) (Tyvärr är ljuset katastrof här)
 
Skickade med en bit till syrrans kille, så han kunde ta med sig till jobbet. Vad gör man inte för att det ska ta slut så att jag kan baka mera ;) hahah
 
Det här är dagen efter. Här ser man linjerna mycket skarpare. 
 

Lycka ren lycka

Det är precis vad jag känner just nu! När jag får slita upp och pilla på allt jag införskaffade mig under premiärturen till Kakburkens butik.
Jag har tidigare klagat på min ledsna spritspåse från ICA med bara tre tyllar. Och antalet gånger jag önskat att jag hade andra färger än just karamellfärg. Både till konsistensen och andra färger. Och idag sitter jag här med 26 st metall tyllar från Wilton, ny spritspåse, smoother, 6 st pastafärger, penslar och röd sugarpaste.
Jag känner mig verkligen som ett barn på julafton!
Jag (läs min familj) tycker att min bakning tar lite väl mycket nattetid av mig. Men det kommer inte vara någonting jämfört med vad det kommer att bli känner jag. Hehe. Sitter redan och planerar att göra dubbel sats smörkräm och sen bara gå loss med spritsen och lära sig hur alla nya tyllar funkar. Ååå jag längtar redan!!


Semester

Hej gott folk!
Förlåt för att jag har lyst med min frånvaro här ett tag nu utan att säga något. Tog mig iväg till Spanien med familjen där vi har ett litet hus. Första gången jag var där och fick se det. Hade bara sett bilder på det innan. Så det var riktigt roligt. Skönt att bara komma iväg också!
Men nu är jag som sagt tillbaka! 
Och jag har en del att visa er i kommande inlägg ;)
 
Men först bjuder jag på några bilder från Spanien.
 
Här plaskar vi runt i havet. 
 
Påväg hem från stranden. Sjukt vacker utsikt då huset ligger i bergen.
 
Hur söt är inte den här då?!
 
Solar i ett tappert försök att gå en nyans upp ;)
 
 
 
Taget från takterassen.
 
Godaste glassen någonsin!!


Systeryster och jag. Haha garvar varje gång åt den här!
 
Ligger och samlar kraft innan jag börjar packa resväskan. Varför är det alltid så jobbigt när man ska hem? Tur att mammas väska va tom, annars hade jag fått lämna kvar en hel del. Råkade shoppa lite mkt heheh ;)


Vacker soluppgång på hemvägen.
 
Så här bra sikt hade vi nästan hela vägen. Riktigt häftigt.
 
 
 
 



RSS 2.0